Скандализирани сме от присъствието на руския посланик на тържествата по повод Съединението в Пловдив. Това заявяват от СДС в своя позиция до медиите.

„Редно ли е посланик на страна – агресор, която избива невинни хора и се опитва да блокира нормалния живот в Европа чрез газов рекет, да стои зад българския президент?!“, подчертават от СДС.

„Присъствието на руския посланик е знак. Той показва, че въпреки изгонването през последните години на немалко руски дипломати и заплахите за закриването на посолството им у нас, няма да отстъпят по никакъв начин и ще продължат опитите си за завръщане на България под крилото на Кремъл“, се казва още в позицията на партията, ръководена от Румен Христов.

Присъствието на Митрофанова е странно, предвид ролята на Русия и нейната яростна съпротива срещу българското Съединение, посочват от СДС.

„Фактът, че руският посланик се появи на това събитие, поставя важни въпроси: дали това е акт на извинение за действията на Русия преди 137 години, дали е непознаване на историята, отричането й в периода на Царска Русия, или е ясна заявка, че Кремъл няма лесно да пусне България от „братската“ си прегръдка?, заявяват още от СДС.

„Не вярваме да е извинение и искане на прошка, защото това не е в стила на имперската мегаломания на Кремъл. Едва ли Митрофанова не е запозната и с руската съпротива против българското Съединение. Остава вариантът, че ние все още сме твърде важна цел за Русия, че тя и нейната „пета колона“ няма да се откажат от опитите да ни държат в тяхната орбита и зависимости, защото залогът за завръщането на България под нейно влияние е голям“, е записано в позицията, която обръща внимание на присъствието на Митрофанова в Пловдив.

„Затова битката у нас отново е между Запада и Изтока, между Европа и Евразия, между цивилизационния избор и опитите на мрежите на ДС и „петата колона“ за завой към Кремъл.Битка, която не е преставала през последните 33 години, и решителното сражение предстои!“, се посочва в позицията на СДС в заключение.

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм! 

Leave a Reply