Повече от 100 домакинства са пострадали от наводнението в село Трилистник. Те ще получат еднократна помощ от правителството и компенсации за земеделските производители. Това заяви кметът на пловдивската община Марица Димитър Иванов, съобщи БНР.

„Имаме уверението в лицето на премиера Гълъб Донев, че хората ще бъдат подпомогнати. Това е първото правителство в моя тригодишен мандат, което ме покани лице в лице с всички министри да докладваме за щетите“, заяви Иванов.

В пострадалите карловски села и днес разчитат на доброволци, които помагат в разчистването на домовете и се включват в доставките на храна и вода за пострадалите семейства.
Продължават усилията за премахване на тоновете кал и наноси в селата Слатина, Каравелово и Богдан.

„Най-належащо за село Трилистник е укрепването на дигата на река Стряма“, заяви кметът на пловдивската община Марица Димитър Иванов.
Очаква се общината да финансира и ремонт на двата моста, по които сега не могат да минават тежкотоварни камиони. 

„Около 90 процента от селото е разчистено. Урбанизацията в момента правим. С три екипа с три комбинирани багера и съответно камиони, както и наши работници и доброволци, продължаваме с почистване на селото. Направихме дезинфекция на домакинствата. Цялата общинска пътна мрежа дезинфекцирахме. Днес ще правим втора дезинфекция на цялото село“, подчерта Иванов.

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм! 

Leave a Reply