Open photo

Кампанията е в ход и е нужна пълна мобилизация. Днес с общинските съветници на ГЕРБ от Ловеч и Троян говорихме за проблемите, пред които са изправени общините. Защото те са много и трудно решими. Огромната инфлация и резкият скок в цените на енергоносителите, както и липсата на сигурност за доставките и каквато и да е компенсация за цената на газа, създават тотална несигурност навсякъде и особено в Ловеч, където почти всички училища, детски градини, социални домове и административни сгради се отопляват на газ.

Това написа Николай Нанков, водач на листата на ГЕРБ/СДС в Ловеч, в профила си в социалната мрежа след разговор с общинските ръководства на ГЕРБ от двата града. 

Сериозен проблем е и отказът на изпълнители по сключени вече договори по ЗОП за извършване на доставки и изпълнение на договорени дейности, както и приключени процедури по обществени поръчки с избрани изпълнители, които обаче отказват да сключат договори заради променящите се цени без актуализацията им, написа още Нанков.

Общините са изправени и пред липсата на каквото и да било външно финансиране от страна на Държавата за инфраструктурни проекти, което ги лишава от възможността да се възползват от допълнителни средства за развитието на регионите, заяви водачът на листата в Ловеч и добави:

Всички сме категорични, че победата на ГЕРБ-СДС на предстоящите избори е много важна, защото забавянето на решенията ще доведе до още по-големи трудности и задълбочаване на проблеми за всички общини в страната.

„>

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!  

Leave a Reply