Нова детска ясла за 150 малчугани ще има в столичния район „Изгрев“. Днес направихме първата копка за изграждането ѝ, заедно с районния кмет Д-р Делян Георгиев. Тя ще се намира на ул. „Вълко Радинов“ №5. Имотът беше собственост на Министерството на външните работи, но поискахме и беше предоставен на Столичната община.

Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в личния си фейсбук профил. Към публикацията той добави и снимки.

В петък щe стартира и работата по разширението на ДГ 23 „Здраве“, което ще осигури още 75 места в три групи, обяви още Георгиев и добави, че това е поредната стъпка в изпълнение на тригодишната програма за усилено строителство на детски градини на кмета Йорданка Фандъкова.

Над 45 млн. лв. в бюджета на София за тази година са предвидени за изграждане детски градини, поясни Георгиев и добави, че кметовете на райони са възложители на строителството и щом имат избран изпълнител средствата им се предоставят директно, а от тяхната бързина и ефективност зависи в голяма степен скоростта, с която ще се преодолее недостига на места за малките столичани.

И днес предупредих, че ще следим активно как върви строителството, категоричен бе Георгиев. На всяко заседание на градския парламент приемаме решения, за да може по „бърза писта“ да се строят нови сгради за градини и ясли.

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!  

Leave a Reply