Председателят на БСП – София Иван Таков и кметът на „Изгрев“ д-р Делян Георгиев направиха първа копка на нова детска ясла в столичния район.

Тя ще бъде за 150 деца, разделени в 6 групи. Сградата ще бъде построена на ул. „Вълко Радински“ №5. Имотът досега беше собственост на Министерството на външните работи. Преди години върху този терен е започнато строителство на сграда, която е трябвало да бъде посолство на Социалистическа Република Виетнам, но така и не е била завършена. Сега по инициатива на кмета на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев теренът беше предоставен на Столична община. А скоро върху него ще има изградена детска ясла.

На първата копка присъстваха също заместник-председателят на БСП – София Иван Пешев и членът на ИБ на БСП – София Милко Панов.

„Тази първа копка днес е знакова, коментира Иван Таков. – Тя показва, че е възможно да има много добра координация и сътрудничество между институциите в държавата и резултатът от нея да бъде отличен. Ясли и детски градини са изключително необходими не само в район „Изгрев“, но и в цяла София. От години липсата на места в яслите и детските градини е огромен проблем, с който Столична община не може да се пребори. Д-р Делян Георгиев показа нагледно как трябва да се действа, за да се справим с него. Очевидно е възможно всички заедно да работим в полза на гражданите на София. Благодаря на д-р Георгиев за упоритата работа, която положи, за да стигнем до тази първа копка! Благодаря и на Министерство на външните работи за предоставения терен. А от Столична община осигурихме финансирането за строителството“.

Д-р Делян Георгиев разкри, че плановете на районната администрация са да продължи работа в тази посока. Още в петък, 9-ти септември, ще стартира дейността по разширението на Детска градина 23 „Здраве“ в „Изгрев“. След завършването й, тя ще разполага с нови 75 места за деца, разделени в три групи.

„Проблемът с липсата на места в детските градини и яслите в София е известен на всички и трябва да бъде решен в спешен порядък, коментира д-р Делян Георгиев. – С работата си районната администрация на „Изгрев“ показва, че ако има воля, добро взаимодействие между институциите и експертиза, нещата се случват“.

Д-р Георгиев нарече направената днес първа копка за изграждането на детската ясла „тържество на ума, постоянството и трудолюбието на районната администрация в „Изгрев“. „След две години неуморна работа съвместно с различни институции и Столичния общински съвет, ние стигнахме до този момент – първата копка на строежа, каза със задоволство кметът на район „Изгрев“ от БСП. – Това е венецът на упоритостта на всички, които работихме по този проект. Много съм признателен и благодарен за огромните усилия, които десетки хора, наши служители, положиха. Изминахме дълъг път и се надявам с помощта на строителите сега максимално бързо новата детска ясла на „Изгрев“ да отвори врати“.

Leave a Reply