Open photo

За да може една община да заработи както трябва, е нужна експертиза в нея, но и работещо правителство. В противен случай нито един проблем не може да бъде решен – нито с инфраструктурата, нито със социалните или здравните въпроси, с безработицата или с миграцията. Това заяви водачът на листата на ДПС в Търговище Джейхан Ибрямов на предизборна среща, която се проведе в Омуртаг.

В нея участваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов и евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа“ Атидже Вели.

Важно е да има партньорство. За нас като кандидати за народни представители това е ключовият въпрос, подчерта Ибрямов.

Тук става дума за тази заедност, за която ние от много години говорим. Показателно е, че на тези избори сме с номер 1. Той показва единството – единни, заедно, само тогава могат да се решат проблемите на всяка една община, каза дългогодишният народен представител на ДПС от региона.

Разбира се, заедността не е самоцел за ДПС, тя е остра необходимост, за да могат нещата да се случват. Досега сме имали правителство с една политическа партия и видяхме, че не става. Имахме кабинет и с две партии, и с три. Пак не става. Да не говорим за правителството с 4 партии, което донесе само хаос и разруха, припомни Джейхан Ибрямов.

Заедността е необходима, както за взаимодействието между институциите – между общините и управлението, между отделните министерства, така и за взаимодействието и сътрудничеството между политическите сили. Тогава вече могат да се решат всички задачи, които си поставят и държавата, и общините, категоричен бе Ибрямов.

„Но заедността има и друго измерение. Най- важна е заедността на българските граждани. И не само на тези, които живеят в България, но и тези в чужбина. Защото сънародниците ни зад граница са натрупали опит в работещи и развити икономики. Ние трябва да създадем условия на тези български граждани да предадат опита си в България, да докарат инвеститори, да дадат възможност на бизнеса да разгърне потенциала си. Тогава можем с гордост да заявим тази заедност, за която ДПС говори на базата на сигурността и стабилността на управлението в държавата“, продължи Джейхан Ибрямов.

Това трябва да е цел номер 1, целенасочена държавна политика в тази посока. Убеден съм, че не случайно съдбата ни поднесе номер 1 – единни. Заедно, единни с номер 1, обобщи той.

Атидже Вели: Само ДПС може да изведе България от кризите

Само ДПС може да изведе България от кризите. Защото Движението знае как и го е правило. Това заяви евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа“ Атидже Вели по време на предизборната среща в Омуртаг.

Атидже Вели припомни, че именно експертите на ДПС подготвиха оперативните програми през 2008 и през 2013 г. И изтъкна, че сега България няма оперативни програми, защото няма кой да ги напише.

Не може да управляваш дългосрочни политики, без мерки и ясен план особено по време на война, каза Вели.

Нашата е партия е номер 1. ДПС е първата българска партия, която има президент на европейските либерали – Илхан Кючюк, вицепрезидент на световните либерали – Хамид Хамид и зам.-председател на либералите в европарламента – Искра Михайлова. Време е ДПС да стане номер 1 и в националния парламент. Това ще стане с вашата подкрепа, обърна се към хората Вели.

Leave a Reply