На заседанието си в сряда Министерският съвет прие конкретни мерки за помощ на засегнатите от наводненията места в Карловско. Това обяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на брифинг, предаде Новини.бг.

Сред мерките е освобождаването на кметовете на засегнатите общини от начисления на тон отпадък. На местата, останали без вода, ще бъдат изграждани временни водопроводи, които ще функционират около 10-15 дни до окончателното решение на проблема. Работи се и по възстановяване на електрозахранването в три села, които все още са без ток.

Кабинетът освободи минерална вода и консервирани храни в поисканите количества. Те ще бъдат доставени на нуждаещите се още днес. Министерството на туризма е готово да помогне с осигуряването на покъщнина, която ще бъде предоставена от хотелиери, заяви Демерджиев.

В четвъртък и петък ще се извършват проверки на място за това дали има и човешки фактор, допринесъл за бедствието. Представители на местното население, МВР, прокуратурата и медиите ще проверяват заедно какви площи в района са изсечени.

Има готовност за подсигуряване и на временни жилища на пострадалите.

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм! 

Leave a Reply