„Ако се наложи сме готови да продължим с управлението на страната“. Това заяви в ефира на предаването „Още от деня“ по БНТ служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

„След като ни е гласувано доверие, ние трябва да го оправдаем. Тоест, ние трябва да имаме готовност да управляваме толкова, колкото реши българския народ. А той ще го реши на изборите. Ако реши на изборите така да се получи резултата, че да не се състави правителство – да, имаме готовност и да продължим по нататък, което не считам за много удачно. Нормално е да има работещ парламент, нормално е да има редовно правителство. Но ако се наложи сме готови да продължим с управлението на страната“, категоричен бе той.

„Виждам как някои представители на партии казват, че служебното правителство нямало правата на редовното и че трябвало само да организира изборите. А проблемът с газа кой трябва да го реши? Така че очаквам да се реши, но трябва да питате министерството на енергетиката.Кой беше Калоян Методиев? Той преди няколко дни каза, че президентът щял да въвежда извънредно положение. Ами ако беше прочел закон и конституция, щеше да види, че без парламент извънредно положение не може да се обяви. Срещу служебното правителство се води една кампания с цел извличането на дивиденти за предизборната борба. Ние не сме участници в изборите и няма смисъл да се водят такива дебати срещу нас“, каза още Стоянов.

petel.bg

Leave a Reply