„Първото условие тази криза с газа да се реши, е в нейното решение да не участват Кирил Петков и Асен Василев“, подчерта Биков

„Асен Василев направи достатъчно, за да бъдем в тази тежка криза и за мен би било добре да спре да дава акъл“. Това каза Тома Биков от ГЕРБ пред журналисти, след като партията регистрира листите си за София в предстоящите на 2 октомври избори за парламент.

По думите на Биков бившият финансов министър е объркал 3 бюджета и е „забъркал каши“, които следващите години може би страната ще се опитва да решава. Той припомни, че ГЕРБ са предложили решение, но то изисква време. „Нашето правителство 2018-та е резервирало 500 милиона куб. метра газ в Гърция, можем през „Балкански поток“ да направим търг за милиард и половина, имаме и 1 млрд. азерски газ – между другото, договори, подписани не от Асен Василев и Кирил Петков, а от Бойко Борисов, а част от тях и от Георги Първанов. Имаме и газовата връзка с Гърция, която нашето правителство започна да изгражда, а Кирил Петков забави“, категоричен бе Биков, цитиран от Нова телевизия.

Според него кризата с газа може да се реши при условие. „Първото условие тази криза да се реши, е в нейното решение да не участват Кирил Петков и Асен Василев“.

По думите на Биков ГЕРБ нямат съмнения, че ще спечелят изборите. Партията ще представи антикризисна програма в следващите дни – средносрочна и дългосрочна. И очаква другите партии да направят същото.

fakti.bg

Leave a Reply