Дебатът и разговорът в левицата е много дълъг и е породен именно от резултатите, които постига левицата на изборите. Това е основният показател, по който може да се оценят решенията и действията на едно ръководство, коментира служебният спортен министър 

Служебният министър на спорта Весела Лечева заяви в студиото на „Тази събота“, че през последните години резултатите на изборите не отговарят на очакванията на симпатизантите и членовете на БСП. Според нея грешките са сериозни.

„Дебатът и разговорът в левицата е много дълъг и е породен именно от резултатите, които постига левицата на изборите. Това е основният показател, по който може да се оценят решенията и действията на едно ръководство. Не съм пасивен участник, не съм участник, който само казва ‚да“ и се съгласява. Аз съм активен участник, който най-много желае левицата да бъде с утвърден характер, да разширява своите позиции“, добави Лечева.

По думите ѝ служебното правителство има много тежка отговорност по отношение на справянето с кризите, пред които е поставено обществото.

„Референдумите са най-прекият начин за диалог с гражданите. Великото народно събрание може да промени формата на държавно управление. Нека да видим какви ще бъдат резултатите и действията, но не е лошо да се води конструктивен диалог по отношение на изборната система“ – това заяви Лечева по повод вчерашния брифинг на лидера на ИТН Слави Трифонов, който съобщи, че партията ще организира референдум, на който ще попита българите дали искат президентска или парламентарна република.

fakti.bg

Leave a Reply